Onze filosofie

Wij zijn Big Americans Akitas en wij fokken niet om het ras te vermeerderen, wij fokken vanuit een filosofie om het ras in stand te houden met gezonde honden volgens de rasstandaard. Wij fokken niet om zoveel mogelijk pups op de wereld te zetten om maar aan de vraag te voldoen. Wij doen heel zorgvuldig ons huiswerk voordat een combinatie wordt overwogen. Daarbij kijken we vele generaties terug om te leren van het verleden en te zorgen dat we de juiste richting op gaan om te zorgen voor lieve, mooie, maar bovenal gezonde honden. Daarbij sparen we kosten noch moeite om wanneer dat nodig is de wereld over te reizen voor die ene unieke combinatie. Daarom fokken wij ook niet veel nestjes, want we willen een nestje eerst de tijd geven zich te ontwikkelen en weer te leren van hoe de ouderdieren hun genenpakketje hebben doorgegeven aan hun nakomelingen. 

Hierbij houden wij nauw contact met toonaangevende kennels over de hele wereld om informatie uit te wisselen in het belang van de toekomst. 

Om deze reden zijn wij ook heel selectief naar onze pupkopers. Wij doen heel veel moeite allereerst voor de toekomst van onze kennel, maar ook voor u! Daarom verwachten wij dit ook terug van onze pupkopers, want de pups blazen in onze handen hun eerste adem uit en wij offeren 24 uur van onze dag gedurende ruim twee maanden op om iedere pup de best mogelijke start te geven. Dan verwachten wij ook iemand die weet waar hij/zij aan begint. Die zich heeft verdiept in het ras en waar een gouden mandje wacht in huis en hij/zij alle liefde en geduld krijgt. 

Wij zullen de rest van de pup zijn hondenleven klaar staan voor u wanneer u vragen of advies nodig heeft en uitkijken naar foto's en filmpjes van de hond. 

 

Onze honden leven met elkaar in huis in harmonie. De pups zullen dus ook tussen de volwassen honden opgroeien en een groot deel van de socialisatie in de eerste levensfase voor hun rekening nemen. 

 

 

Play Time!! 

Fietsen is een uitstekende manier van bewegen in een gecontroleerd tempo. Zo kan de hond zijn energie goed kwijt en met een beetje oefening kun je zelfs met meer dan een hond tegelijk fietsen. 


Big Americans Geschiedenis

Big Americans, kennel voor de American Akita is gestart door John Kruisweg in 2002 nadat hij al enige jaren de Akita van het Amerkaanse type hield en mee exposeerde. Echter waren de jaren 90 roerige jaren voor de Akita, in de bij de FCI aangsloten landen, toen er nog geen rassplitsing was en ineens de honden met zwart masker niet meer werden 'toegelaten' in de showring. Geïmporteerde honden uit Amerika uit toplijnen werden plots onbruikbaar voor show en werden zodoende ook veel minder ingezet voor de fokkerij.


Tijdens de FCI World Dog Show 1999 in Mexico werd de scheiding van de rassen gepresenteerd en kreeg de Akita van het Amerikaanse type de naam Great Japanese Dog en kwam in rasgroep 2 (dogachtigen) terecht, wat later weer American Akita werd en verplaatst werd naar rasgroep 5 (spitsen en oertypen). 

John had vele successen met veelal geïmporteerde honden uit Amerika. De nazaten hiervan zijn over de gehele wereld te vinden!

Het paradepaardje was onbetwist de fantastische reu Brawley, Serdess Transfurmation Dragon, gefokt door Serge Desforges uit Canada.

Brawley won naast het behalen van maar liefst 60x!!! BOB (Best Of Breed), diverse landstitels maar bovenal in 2002 de World Dog Show in Amsterdam en werd hiermee World Winner 2002. Tevens haalde hij daar het podium in rasgroep 2 in de erering!

 

In 2014 heeft John de kennelnaam aan mij overgedragen, omdat hij er alle vertrouwen in had dat de kennelnaam voor nieuwe toekomstige successen kan zorgen. 

Zelf volg ik de Akita(s) al sinds begin jaren 90, nadat ik als kind mij al vele jaren verdiept had in alle mogelijke hondenrassen door het lezen van diverse magazines, boeken, het bijna dagelijks bestuderen van de hondenencyclopedie en natuurlijk jaarlijks de lokale hondenshow te bezoeken. Daarnaast was ik vaste gast op alle lesuren van de hondentraining op zowel de zaterdag- als de zondagochtend om te genieten van alle honden en vooral veel te leren! Waar ik als 11 jarige dan ook geregeld alle 5 honden tegelijk uitliet van de hondentrainers. 

 

Mijn eerste hond werd een Staffordshire Bull Terriër teef genaamd Sheila. Een fantastische hond waar ik bijna 15 jaar van heb mogen genieten! Nadat Sheila zo'n 5 jaar was deed de mogelijkheid zich voor een (Amerikaans type) Akita reu, welke ter herplaatsing werd aangeboden te adopteren. Echter was de eigenaar er niet zo zeker van dat zijn reu met een andere hond kon samenleven en hebben wij dit risico dus niet genomen.  

Toch bleef er altijd de wens voor de American Akita en na vele jaren kon de zoektocht beginnen naar mijn American Akita! Na een lange zoektocht met een duidelijk beeld voor ogen waaraan mijn toekomstige Akita moest voldoen kwamen we uit in Schotland. Dit bleek een schot in de roos, want al bij de eerste show waaraan Shamu meedeed met 13 weken werd zij op de jonge hondendag (honden t/m 2 jaar oud) van de Japanse rasvereniging Nippon Inu verkozen tot 'Allesleukste van de dag'! Een show waaraan toch ruim 60 honden deel namen!

Dit was slechts het begin van een mooie showcarriere voor Shamu waarin zijn grootse successen heeft behaald waaronder in 2014 de Best in Show titel tijdens de 95e jubileums kampioenschapsclubmatch van KC Delft. Het Nederlands Jeugdkampioenschap en het Nederlands Kampioenschap. Naast al deze showresultaten is Shamu vooral een zeer gewaardeerde huishond voor het hele gezin met kind en dieren! Vind zij het heerlijk om aan de fiets mee te gaan, lange wandelingen te maken en op vakantie mee te gaan!

 

                                     

Serdess Transfurmation Dragon

Show Results:

World Winner 2002 

2x BIS

10x Group Placement

60x BOB

5th place all Akita competition in 2000.Shamu 10 weeks