Nieuws


World Dog Show 2023 - Geneva, Switzerland

September 2023:

Shamu won best veteran in breed and won Swiss Veteran Champion and VETERAN WORLD WINNER 2023!!! 

 


August 2023: 

Shamu won Best Veteran of Breed and BIS Veteran at the French Akita Club Specialty. Pepper won best veteran male. Both mother and son may call themselves French Veteran Champion. 


July 2023:

Shamu won Best Of Breed and BIS Veteran at the National Specialty 2023 by NVAI. She is the first ever veteran to win BOB at this show in NL. She gained the title Clubwinner 2023 and is qualified for the Dog Of The Year Show 2024. 


May 2023:

Puppies are born from Domino!!!         


Crufts 2023:

Maart 2023, wat een pech hadden we op weg naar Crufts!! We keken erg uit om Shamu na 8 jaar weer op Crufts, het werelds grootste podium voor hondenshows te showen. Een show waar je enkel mag inschrijven mits je gekwalificeerd bent. Dachten we alles op orde te hebben met de verplichte ontworming en rabies enting voor toegang tot het Verenigd Koninkrijk,...niet dus!! Wat blijkt nu..dat een hond uit het VK, welke in de EU woont en voorheen gewoon vrij kon reizen met een VK hondenpospoort, na Brexit deze ook een EU paspoort dient te hebben. Nu is dit een uitzonderlijke situatie en is hierover dus vrijwel niets te vinden op internet, want juist ivm Brexit hadden we de huidige regels en wetten er nog eens op nageslagen. Konden we dus halsoverkop een EU paspoort regelen op het moent dat we aan de grens bij Calais stonden. Het was 21.00 uur en dierenartsen gesloten. Uiteindelijk hebben we via een hele behulpzame dierenarts in de Panne in Belgie op de late zaterdagavond nog een EU paspoort bemachtigen. Helaas ging de eerste trein as om 03.00 uur en konden we zonder slaap direct doorrijden naar de show, want hoe dan ook....opgeven was geen optie!! Helaas was Shamu ook erg vermoeid van de reis en toonde zij zich niet zoals normaal, maar ondanks alles hebben we enorm genoten van alle mooie honden om ons heen en om Shamu te mogen showen onder toeziend oog van zoveel kenners en liefhebbers en zoveel verwondering te zien wanneer we antwoordde op de vraag hoe oud Shamu is! Niet het gehoopte resultaat, maar wel een dag om nooit te vergeten!

 

Oktober 2022:

Belgisch Kampioen!!

Shamu zit in de goede flow! Na haar topresultaten op de Nederlandse shows werd Shamu in de kampioensklasse op de show in Genk de beste teef van het ras (BOS). Zonder dat de keurmeester naar haar leeftijd vroeg stond Shamu daar dan met 9 jaar en 11 maanden!! En dan winnen van jonge teven waarvan er eentje de week ervoor nog een Best in Show op de Clubmatch haalde gaf haar overwinning extra glans. Het was het laatste punt dat Shamu nodig had voor de Belgische Kampioenstitel en dit brengt haar aantal showtitels op zes!! 

 

September 2022:

FIRST EVER DUTCH GRAND CHAMPION!!!

Shamu is op de tweejaarlijkse Kees & Poolhondenshow de allereerste Akita in Nederland geworden die de titel Nederlands Grand Champion heeft behaald. Dit houdt in dat je zowel de Nederlandse Jeugdtitel, NL kmpioenstitel en de NL Veteranenkampioenstitel behaald hebt. Dat Shamu nog altijd in topshape is en deze titel met glans heeft behaald geven haar laatste resultaten wel aan. 

In Ahoy op de Internationale rashondententoonstelling behaalde Shamu na enkele jaren niet geshowd te hebben direct BOB (Beste van het ras) . Enkele weken later op de Kees & Poolhondenshow haalde Shamu haar laatste punt voor de veteranentitel en werd daarbij ook nog reserve beste veteraan in show!! 

 

 

Crufts 2020:

Birmingham (UK), Crufts is de grootste hondenshow ter wereld en als we zelf niet deelnemen (stond een dekking gepland in de periode van de show) supporten we uiteraard alle andere prachtige honden en in het bijzonder de ouders en voorouders van onze honden! Dit jaar werd Tara (Melodor Heart of Gold) beste veteraan en zelfs reserve beste teef! Dit geeft maar weer aan hoe mooi deze lijnen zijn wanneer de hond er op deze leeftijd nog zo top uitziet! Vader Rex van ons laatste nestje deed het ook geweldig. 

 

30-06-2019:

Genk,, Shamu won de kampioensklasse en werd BOS (Best Opposite Sexe). Nog een puntje en zij kan ook de Belgische titel bijschrijven!

 

19-05-2019:

Wieze, Shamu won de kampioensklasse en werd reserve beste teef onder keurmeester Levente.  

 

September 2018:

Zutphen, Pepper wordt 1e in de open klasse van de Kees- en Poolhondenshow.  

 

09-09-2018:

Rotterdam, Nederland: Onder Gerard Jipping scoort Pepper RCAC! 

 

08-09-2018:

Rotterdam, Nederland: Ierse Keurmeester Gail Patterson verkiest Pepper tot BOB, oftewel Best Of Breed. Tevens wordt Pepper geselecteerd in de erering en eindigt bij de top 6 in rasgroep 5! 

 

29-05-2018:

Shamu heeft drie kerngezonde pups gekregen van een zeer bijzondere reu nl. Melodor All Hell Broke Loose (Rex). Rex is een zoon van een van de mooiste en beste teven in Europa van het afgelopen decenia nl. Melodor Heart of Gold.  

 

27-05-2017 Clubshow 2017:

Uden, Nederland: onder rasspecialist Sheena O'Neil Clark (UK) winnen Pepper en Zelda de fokkersklasse beiden de eerste plaats. 

 

10-04-2016:

Utrecht, Nederland: Belgische Keurmeester Norman Deschuymere verkiest Pepper tot BOB, oftewel Best Of Breed vanuit de jeugdklasse! 

 

14-02-2016:

Fredericia, Denemarken: Pepper won puppy reuen klasse! Shamu werd 3e in de kampioenstevenklasse met een sterke lineup!

 

10-01-2016: 

 Hoogstraten, Belgie: Shamu wordt reserve beste teef en Zelda wordt 2e in de puppyklasse.  

 

18-12-2015: 

Wijchen, Nederland: Onder het keurend oog van de 85 jarige dhr. Wieldraaijer wint Zelda de puppy tevenklasse en sluit het showjaar mooi af. 

 

7 & 8-11-2015: 

Bleiswijk, Nederland: Zelda wordt beide dagen opnieuw Best Puppy in Breed, maar overtreft hierbij haar succes in Maastricht door de hoogste trede van het podium te mogen beklimmen en BPIS all breeds te worden op zaterdag!!! 

 

26 & 27-09-2015:

Maastricht, Nederland: 2 pups van de combinatie 'Will X Shamu' maakten hun debuut tijdens deze International Dog Show. Beide dagen werd Zelda Best Puppy Of Breed , maar daarbij ook een 3e plaats in de erering BPIS3 van alle rassen!!! 

 

Maart 2015: 

CRUFTS 2015, Birmingham, UK: Shamu heeft zich gekwalificeerd voor Crufts 2015 en heeft haar 'mannetje' gestaan in een zeer sterk bezette klasse en zich  als kersverse kampioene (maar helaas volledig uit vacht) voor een enorm publiek kunnen presenteren op 's werelds grootste hondenshow! Shamu zag de aanstaande vader van haar puppies (Redwitch Will I Am) BOB (beste van har ras) worden uit meer dan 130 Akitas!! 

 

28-02-2015:

Gorningen, Nederland: Shamu behaalde won de open klasse en behaalde een reserve beste teef klassering en verzilverd hiermee haar Nationale titel en is nu officieel NEDERLANDS KAMPIOEN!!

 

22-02-2015: 

Hoogstraten, België: Shamu behaalde een uitmuntende kwalifictaie:

 

24-01-2015:

Mouscroen, België: Shamu behaalde een uitmuntende kwalificatie.

 

10-01-2015:

Genk, België: Shamu won de open klasse op de CAC show in Genk en werd res. best bitch (Res. CAC)! Een mooi begin van een nieuw showjaar!

 

23-12-2014:

Wijchen, Nederland: Shamu won de open klasse en werd tevens BOS (Best Opposite Sex) (CAC & CACIB) !! Een prachtig resultaat om een geweldig showjaar mee af te sluiten.

 

14-12-2014:

Amsterdam, Nederland: Winner Show, Shamu won de open klasse en werd res. best bitch (RCAC & CACIB)!!

 

13-12-2014:

Amsterdam, Nederland: Shamu won de open klasse en werd res. best bitch (RCAC & CACIB)!!