Puppy planning

Puppies Lente 2023

Dekking 9 maart 2023!
Dekking 9 maart 2023!

Puppy news!!! 

Domino & Leonidas 


Op 8 mei 2023 hebben we 4 pups mogen verwelkomen! 

      

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een pup. 

 

Zie onderstaand de foto's van Leonidas, de vader van de pups.dekking januari 2022

      

Begin januari heeft er een dekking plaatsgevonden met Domino. We hebben 5 prachtige pups mogen verwelkomen welke allemaal fantastisch ontwikkelen! We zijn dan ook erg trots op alle nieuwe baasjes!                

 

Wij hebben dit keer gekozen voor iets bijzonders, namelijk een dubbele dekking. In het kader van de genenpouleverbreding is het sinds 2020 toegestaan om een teef door twee verschillende reuen te laten dekken. Het kan dus zomaar zijn dat de teef pups krijgt in een nest van twee verschillende vaders. Sinds enige jaren wordt elke hond met een NL stamboom via de Raad van Beheer voorzien van een verplicht DNA profiel. Hiermee wordt direct duidelijk wie de vader is van de beide reuen! 

 

Zie onderstaand de stambomen van zowel Domino (teef) als de beide reuen Djengo en Keda. Djengo is de vader van Keda, dus we kiezen wel bewust voor een bepaalde richting qua bloedlijnen om voor variëteit te gaan wat de gezondheid ten goede komt. 

Het mooie van beide reuen is ook dat zij aan beide kanten (zowel vader als moeder) weer een directe verwijzing hebben naar het verleden van Big-Americans Akitas. Namelijk in Keda haar moeders stamboom komt Regalia's Dick Tracy terug. 

Djengo zijn overgrootopa is de befaamde Serdess Zanadou De Lauclair, welke weer een volle broer was van Serdess Transfurmation Dragon. 

 

Op 7 maart 2022 is Domino bevallen van 5 pups, 3 reuen en 2 teven.. De pups zijn inmiddels 12 maanden oud, zijn gezond, zien er prachtig uit en al hun baasjes dolblij met hun gezinsuitbreiding. Alle pups zijn van dezelfde vader (Keda). 

 

 

 

 

Pedigree Domino (moeder)

Pedigree Keda (vader)

Puppies 2018 Shamu x Rex