Puppy planning


dekking januari 2022

 

Goed nieuws!!!

 

Begin januari heeft er een dekking plaatsgevonden met Domino.

 

 

 

 

 

 

 

Wij hebben dit keer gekozen voor iets bijzonders, namelijk een dubbele dekking. In het kader van de genenpouleverbreding is het sinds 2020 toegestaan om een teef door twee verschillende reuen te laten dekken. Het kan dus zomaar zijn dat de teef pups krijgt in een nest van twee verschillende vaders. Sinds enige jaren wordt elke hond met een NL stamboom via de Raad van Beheer voorzien van een verplicht DNA profiel. Hiermee wordt direct duidelijk wie de vader is van de beide reuen! 

 

Zie onderstaand de stambomen van zowel Domino (teef) als de beide reuen Djengo en Keda. Djengo is de vader van Keda, dus we kiezen wel bewust voor een bepaalde richting qua bloedlijnen om voor varieteit te gaan wat de gezondheid ten goede komt. 

Het mooie van beide reuen is ook dat zij aan beide kanten (zowel vader als moeder) weer een directe verwijzing hebben naar het verleden van Big-Americans Akitas. Namelijk in Keda haar moeders stamboom komt Regalia's Dick Tracy terug. 

Djengo is zijn overgrootopa is de befaamde Serdess Zanadou De Lauclair, welke weer een volle broer was van Serdess Transfurmation Dragon. 

 

Wij kunnen niet wachten wat dit resultaat op zal leveren en zullen begin februari middels een echo kunnen vaststellen of er een zwangerschap is! 

 

 

 

 

Pedigree Domino (moeder)

Pedigree Djengo (vader)

Pedigree Keda (vader)

Puppies 2018 Shamu x Rex